Zwak Arsenal krijgt gevoelige tik en verliest zicht op Champions League-plekken

12-01-2019 15:21 Laatste update: 16:47
26

Arsenal heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij West Ham United. Een zege was nodig om de top-vier in zicht te houden, maar de nummer tien van de Premier League bleek met 1-0 te sterk voor de ploeg van Unai Emery.

Met drie punten achterstand op nummer vier Chelsea begon Arsenal aan speelronde 22. De uitploeg begon sterk aan de Londense derby en kreeg met name via Alexandre Lacazette mogelijkheden om de score te openen. Naar mate de eerste helft vorderde kwam West Ham beter in de wedstrijd en wist Arsenal amper noemenswaardige kansen te creëren.

Kort na rust was het dan ook de thuisploeg die de leiding nam. Declan Rice schoot van binnen de zestien fraai binnen uit een afgeslagen voorzet. Na een uur spelen greep Emery in en bracht hij Lucas Torreira en Aaron Ramsey voor Granit Zhaka en Shkodran Mustafi. Arsenal werd iets dominanter en Alex Iwobi kreeg na 68 minuten spelen een grote kans, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal.

In de slotfase zetten The Gunners aan, maar West Ham bleef relatief gemakkelijk overeind. Door de nederlaag verliest Arsenal het uitzicht op de top-vier, nu Chelsea het gat kan vergroten tot zes punten. Nummer zes Manchester United kan later dit weekend op hetzelfde puntentotaal komen als Arsenal. West Ham stijgt door de overwinning naar een voorlopige achtste plek in de Premier League.