Liverpool weet weer wat winnen is: nipte zege op Locadia en Pröpper

12-01-2019 17:53
47

Liverpool heeft zich hersteld van de nederlagen tegen Manchester City en Wolverhampton Wanderers. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion was het lang spannend, maar de ploeg van Jürgen Klopp won met 0-1.

Er stonden maar liefst vier Nederlanders in het veld in het American Express Community Stadium van Brighton. Jurgen Locadia en Davy Pröpper mochten van Chris Hughton in de basis beginnen. Virgil van Dijk, die zijn vijftigste wedstrijd voor Liverpool speelde en Georginio Wijnaldum speelden bij The Reds.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Na een openingsfase waarin Liverpool de beste kansen had, gebeurde er lang weinig. Brighton kon nauwelijks gevaarlijk worden en loerde via Locadia op de counter. De wedstrijd werd pas na de rust opengebroken. Mohamed Salah werd onderuitgehaald door Martin Montoya, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Salah eiste het buitenkansje vervolgens zelf op en schoot Liverpool op voorsprong: 0-1.

Afwachten was er niet meer bij voor Brighton, dat ineens vol op de aanval moest spelen. Dat lukte, al bracht het Liverpool nauwelijks in de problemen. In de slotfase kreeg Liverpool kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Roberto Firmino en Salah hielpen grote kansen om zeep.

Liverpool overleefde en neemt de drie punten mee naar Anfield. Nummer twee Manchester City speelt maandagavond tegen Wolverhampton.