Keizer en Sporting balen van resultaat tegen koploper FC Porto

12-01-2019 18:35
17

Sporting Portugal heeft een ultieme kans om het gat met FC Porto te dichten laten liggen. De ploeg van Marcel Keizer speelde de topper tegen de koploper met 0-0 gelijk.

Sporting liet de afgelopen weken al een aantal dure punten liggen, waardoor de wedstrijd tegen Porto gewonnen moest worden om niet verderop achterop te raken. Met Bas Dost en Nemanja Gudelj in de basis begon Sporting vol goede moed aan de topper. Het eerste gevaar kwam van Porto, maar daarna was het Sporting dat domineerde. Veel hoogtepunten leverde de eerste helft echter niet af.

Dat was in de tweede helft nauwelijks anders. Porto leek de wedstrijd vooral niet te willen verliezen en speelde zeer defensief. Sporting moest door de muur heen zien te breken, maar dat lukte amper. Dost kwam nauwelijks aan de bak. Keizer probeerde nog wat te forceren door aanvallend te wisselen, maar zonder succes.

Na negentig minuten en wat blessuretijd floot de scheidsrechter af. Sporting zal het meeste balen van het puntenverlies. De achterstand op Porto blijft acht punten.