Tegengoal én gemiste penalty in blessuretijd: donkere wolken boven Villarreal

12-01-2019 22:43 Laatste update: 22:45
9

Villarreal zit ook na zaterdagavond diep in de degradatiezorgen. De verrassende nummer negentien van de Primera Division leek in het eigen Estadio de la Cerámica op weg naar een puntje tegen Getafe, maar kregen in de slotfase alsnog het deksel op de neus.

Villarreal kreeg een kwartier voor tijd de helpende hand toegereikt van de nummer zes van Spanje: bij een 0-1 stand werkte Leandro Cabrera de bal in eigen doel. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd ontsnapte invaller Ángel Luis Rodríguez Díaz echter aan de aandacht van de Villarreal-defensie: 1-2.

Karl Toko Ekambi kreeg de kans om alsnog voor feest in Villarreal te zorgen: de spits uit Kameroen kreeg in blessuretijd een strafschop mee, maar schoot deze hoog over. Door de dubbele domper in extremis blijft El Submarino Amarillo voorlaatste in de Primera Division. Athletic Bilbao heeft twee punten meer en komt bovendien zondag nog in actie tegen nummer drie Sevilla.

Girona-Deportivo Alaves
De problemen voor Alaves begonnen al in de openingsfase van de wedstrijd. Cristhian Stuani, de Uruguayaanse spits van Girona, opende in de twaalfde minuut de score voor de thuisploeg. Alaves mocht daarna van geluk spreken dat het de rust haalde met 1-0, maar na de pauze domineerde de nummer vier van Spanje de wedstrijd. De 1-1 van Borja Baston na 51 minuten was een logisch resultaat, maar vaker scoren lukte de ploeg uit het noorden van Spanje niet.