Chelsea slaat belangrijke slag om plaats vier met moeizame thuisoverwinning

12-01-2019 20:22 Laatste update: 20:26
11

Chelsea heeft op moeizame wijze de thuiswedstrijd tegen Newcastle United winnend afgesloten. The Blues maakten in de tweede helft het verschil met de bezoekers uit Noord-Londen en wonnen na een fraaie goal van Willian met 2-1.

De openingsfase was voor Chelsea en al in de negende minuut was het raak voor de thuisploeg. Een schitterende diepe pass van David Luiz werd op waarde geschat door Pedro, die het leer over de doelman heen stiftte en de 1-0 aantekende.

Na het openingsdoelpunt viel Chelsea ver terug en kreeg Newcastle de kans om in de wedstrijd te komen. De ploeg van trainer Rafa Benitez miste tien minuten voor tijd via Ayoze Perez een grote kans op de gelijkmaker, maar even later was het alsnog raak. Ciaran Clark kopte een corner van Matt Ritchie in en zette The Magpies daarmee op gelijke hoogte.

In het tweede bedrijf leek Chelsea de schroom van zich af te gooien. De formatie van Maurizio Sarri joeg op de hernieuwde voorsprong en nadat Pedro een kans op zijn tweede treffer liet liggen scoorde Willian wel. De Braziliaan kwam vanaf links naar binnen en vond met rechts de verre hoek.

In de slotfase van het duel op Stamford Bridge probeerde Newcastle met opportunistisch spel een gelijkmaker te forceren. The Magpies zochten verwoed naar het hoofd van Salomon Rondon, maar de Venezolaanse spits kon zijn ploeg geen punt meer bezorgen.