Cutrone bezorgt Milan plek bij de laatste acht, eenvoudige middag voor Lazio

12-01-2019 20:46
3

Lazio en AC Milan hebben de kwartfinales van de Coppa Italia bereikt. Lazio won zaterdagmiddag eenvoudig van Serie C-club Novara (4-1), Milan rekende na verlenging af met Sampdoria: 2-0.

Het treffen tussen AC Milan en Sampdoria, twee clubs uit de hoogste divisie in Italië, wilde in de reguliere speeltijd maar niet ontbranden. Sampdoria had het betere van het spel, maar de grotere kansen waren voor Milan. Toch moest er een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen en in die verlenging bewees Patrick Cutrone zijn waarde voor de Rossoneri. De jonge spits van Milan scoorde twee keer en bracht zijn ploeg daarmee naar de laatste acht.

Lazio besliste het duel met Novara, dat twee divisies lager uitkomt, al in de eerste helft. Door twee goals van Ciro Immobile en treffers van Luis Alberto en Sergej Milinkovic-Savic stond de ploeg uit Rome in de rust op een 4-0 voorsprong. In de tweede helft deed Lazio het dan ook een stuk rustiger aan. Novara redde de eer door een rake strafschop van Umberto Eusepi, maar verder dan dat kwam het niet.