Ten Hag blij met snoeiharde Brazilianen: 'Geen fan van vriendschappelijk voetbal'

Ten Hag blij met snoeiharde Brazilianen: 'Geen fan van vriendschappelijk voetbal'

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 23:28za 12-01-2019 om 23:28

Ajax-trainer Erik ten Hag had geen moeite met het bij vlagen harde spel van Sao Paulo tijdens de onderlinge oefenwedstrijd in Florida. De Amsterdammers wisten uiteindelijk met 4-2 te winnen van de oude club van David Neres.

Eerder deze week legde Ajax het na strafschoppen af tegen Flamengo, ook afkomstig uit Brazilië. Ten Hag kijkt met een voldaan gevoel terug op de oefencampagne in de Verenigde Staten. "We hebben tegen goede tegenstanders gespeeld die strijdbaar waren en vochten. Dat zijn de beste wedstrijden, daar heb je ook iets aan", laat hij na de wedstrijd tegen Sao Paulo weten aan Ajax TV. "Ik ben geen liefhebber van vriendschappelijk voetbal. En dat was dit ook niet."

Ten Hag hoopt dan ook dat zijn spelers profijt hebben van het Braziliaanse tweeluik. "Uiteindelijk gaat het om winnen. Dat moet in de koppen", aldus de 48-jarige Tukker, die de lat hoog legt. "De eerste fase was niet goed. Dan speel je met 95 procent instelling: dat is onvoldoende. Maar in de tweede helft heeft de ploeg zijn ware gezicht laten zien: hoe ze in elkaar zitten, dat ze drive en weerbaarheid hebben en dat ze willen winnen."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wat verwacht jij van de tweede seizoenshelft van Ajax?

(4204 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws