Rutten: Is nu niet aan de orde. Misschien zit ik wel twintig jaar bij Anderlecht

Rutten: "Is nu niet aan de orde. Misschien zit ik wel twintig jaar bij Anderlecht"

Gepubliceerd: zaterdag 12 januari 2019 om 23:46za 12-01-2019 om 23:46

Laatste update: zaterdag 12 januari 2019 om 23:54za 12-01-2019 om 23:54

Fred Rutten vindt het geen enkel probleem dat hij Anderlecht met enige scepsis is ontvangen. De 56-trainer was niet de eerste keus in het Constant Vanden Stockstadion, maar heeft geleerd om te gaan met twijfels.

Toen Rutten in 2014 bij Feyenoord aan de slag ging, was niet iedereen even enthousiast. "Tja, bij Feyenoord had ik ook de perceptie tegen en die heb ik snel gekeerd", laat hij weten aan De Standaard. De in Alverna geboren trainer kwam pas in beeld na afzeggingen van onder meer Frank de Boer en Phillip Cocu, maar weet zich verzekerd van de steun van het bestuur. "Ik paste in het profiel dat Anderlecht zocht."

Rutten heeft echter een goede reputatie qua omgang met 'moeilijke jongens', weet men in België. De trainer had bij PSV een goede band met Memphis Depay en haalde bij FC Twente het beste in Marko Arnautovic naar boven. "Arnautovic was een mooi projectje, hé", lacht hij. "Memphis Depay had bij PSV ook zo'n reputatie, maar ook dat liep vlot. Je moet je wat inleven." Rutten gaat de confrontatie met potentiële dwarsliggers niet uit de weg. "Moeilijke jongens zijn vaak de beste voetballers en daarom steek ik er graag energie in. Ik ervaar zulke spelers zelden als moeilijk."

'Misschien wel twintig jaar bij Anderlecht'
De kersverse Anderlecht-trainer kreeg ook vragen over zijn rol bij FC Twente, waar hij nog steeds op de achtergrond actief is als adviseur. De twee functies bijten elkaar niet, verzekert hij. "Dat is geen betaalde functie, maar als ze bellen, geef ik mijn mening", stelt Rutten. Of hij als trainer aan de slag wil in Enschede, wanneer zijn club terugkeert in de Eredivisie, laat hij in het midden. "Is nu niet aan de orde. Misschien zit ik wel twintig jaar bij Anderlecht."

Rutten begint op zondag 20 januari aan zijn Belgische avontuur. Anderlecht begint, als nummer vijf van de Jupiler Pro League, de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen nummer zeven AA Gent.

Poll

Gaat Rutten slagen bij Anderlecht?

(5443 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws