'United denkt aan Southgate: bondscoach in beeld om Mourinho op te volgen'

'United denkt aan Southgate: bondscoach in beeld om Mourinho op te volgen'

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 06:55zo 13-01-2019 om 06:55

Laatste update: zondag 13 januari 2019 om 08:06zo 13-01-2019 om 08:06

Gareth Southgate is in beeld om de nieuwe manager van Manchester United te worden. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports. The Mancunians zoeken een opvolger voor José Mourinho, die in december werd ontslagen.

United nam nog geen contact op met de Engelse voetbalbond FA, maar Southgate is in beeld vanwege zijn werk met jonge spelers, zijn manier van spelen en zijn professionaliteit, aldus Sky Sports. In oktober verlengde hij nog zijn contract bij Engeland, waardoor hij The Three Lions naar het WK in 2022 moet leiden. Eerder had hij Middlesbrough en Engeland O21 onder zijn hoede.

Sinds het ontslag van Mourinho neemt Ole Gunnar Solskjaer de honneurs waar op Old Trafford. Onder leiding van de Noorse oud-spits won United zijn laatste vijf officiële duels. Toch lijkt Solskjaer geen kandidaat om het stokje definitief over te nemen.

Mauricio Pochettino is dat volgens onder meer The Telegraph wél, maar United vreest dat hij niet valt los te weken bij Tottenham Hotspur. Om die reden is de aandacht verlegd naar Southgate, schrijft de krant.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws