Ricksen: 'Gelukkig om hier rest van mijn leven door te brengen, maar mis familie'

Ricksen: 'Gelukkig om hier rest van mijn leven door te brengen, maar mis familie'

13-01-2019 08:55
45

Fernando Ricksen zal de rest van zijn leven doorbrengen in een Schots hospice. De oud-profvoetballer, die lijdt aan de spierziekte ALS, is te ziek om terug te keren naar zijn huis in Spanje.

"Ik weet dat ik hier de rest van mijn leven doorbreng. Ik heb geen andere keuze dan dat te accepteren", laat de 42-jarige Ricksen weten aan The Scottish Sun. De voormalig rechtsback lag aanvankelijk in een ziekenhuis in Glasgow. "Maar toen ik hier kwam voelde het als thuis. De staf is geweldig en ik wist meteen dat ik hier de rest van mijn leven kan doorbrengen."

"Ik heb professionele hulp nodig. Ik kan niet meer naar Spanje", vervolgt Ricksen. "Ik ben hier nu drie weken en ben heel gelukkig hier. Mijn kamer voelt als thuis, het is precies zoals ik het wilde. Het was soms deprimerend om in het ziekenhuis te zijn, maar daar heb ik in het hospice geen last van", stelt de oud-international, die nog veel vrienden in Glasgow heeft. Vorige week bracht onder meer Ronald de Boer hem een bezoek.

Enig minpuntje is dat zijn vrouw Veronika en zijn dochter nog niet bij hem zijn. Veronika heeft problemen met haar paspoort. "Dat is het enige dat heel moeilijk is voor mij, ik mis ze. Het was daarom een moeilijke beslissing. Voor mij is dit de beste optie, maar het is moeilijk om zonder familie te zijn."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Visiting our old @rangersfc teammate Fernando Ricksen. Still amazing to see how his eyes sparkle when u talk to him. We talked about some good memories...(we had some together) 😉 💙❤️

Een bericht gedeeld door ronald1970 (@ronald_de_boer_) op