Duidelijke taal Blind na mislopen Lainez: 'Zulke spelers laten we zéker niet gaan'

Duidelijke taal Blind na mislopen Lainez: 'Zulke spelers laten we zéker niet gaan'

13-01-2019 13:47 Laatste update: 13:54
126

Ajax is in principe niet van plan om David Neres deze winter te verkopen. Dat zegt Danny Blind, lid van de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club. 

"We willen spelers waarmee we succesvol kunnen zijn in huis houden", zegt Blind bij Ziggo Sport. "Dat was afgelopen zomer zo en nu ook. Dat er altijd beweging is wanneer je je zo manifesteert zoals Ajax gedaan heeft in de eerste seizoenshelft, dat is logisch. Er is gekozen om de ploeg te versterken, dat is met Lisandro Magallan gebeurd."

"De bedoeling was dat Diego Lainez uit Mexico er ook bij zou komen. Dat moest in de winter gebeuren, om een langere aanloop te hebben in verband met een andere cultuur en een ander spelsysteem." Dat plan mislukte: Lainez koos uiteindelijk voor een transfer naar Real Betis. 

"Als je zo'n speler dan niet kan halen, moet je zéker geen spelers weg laten gaan waarvan je denkt dat je ze nodig hebt", vindt Blind. Of dat betekent dat Neres niet weg mag? "Nou, kijk, voetbal blijft voetbal. Maar de insteek is om geen basisspelers of directe back up-spelers te laten gaan."

Lees ook: Neres reageert op Chinees megabod: 'De toekomst is in de handen van God'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s