Ex-voorzitter Real Madrid onthult: 'Zidane wilde Ronaldo houden en Bale verkopen'

Ex-voorzitter Real Madrid onthult: 'Zidane wilde Ronaldo houden en Bale verkopen'

13-01-2019 18:13
31

Onenigheid tussen Real Madrid-voorzitter Florentino Perez en ex-trainer Zinedine Zidane heeft geleid tot het vertrek van de Fransman, stelt ex-preses Ramon Calderon. Zizou zou het niet eens zijn met het vertrek van sterspeler Cristiano Ronaldo.

"Zidane benadrukte dat Ronaldo moest blijven en dat Gareth Bale verkocht moest worden. Maar Perez deed precies het tegenovergestelde", vertelt Calderon, Real Madrid-voorzitter tussen 2006 en 2009, tegenover AS over zijn voorganger én opvolger Perez.

Wedden

Meer odds

Volgens de 67-jarige Fransman hadden Perez en de afgelopen zomer vertrokken trainer vaker onenigheid over het transferbeleid. "Zidane wilde inspraak in het transferbeleid. Maar Perez kwam nooit tegemoet aan zijn wensen, daarom besloot hij om te vertrekken", aldus Calderon. "En daar had hij gelijk in", voegt de oud-voorzitter daar fijntjes aan toe.

Zidane en Ronaldo vertrokken afgelopen zomer, na drie Champions League-zeges op rij, bij De Koninklijke. Real Madrid is sindsdien aan een moeizaam seizoen bezig en begint zondagavond als nummer vijf van Spanje aan het competitieduel met Real Betis. Julen Lopetegui nam dit seizoen het roer over van Zidane, maar moest na de 5-1 nederlaag bij aartsrivaal FC Barcelona weer plaatsmaken.