Napoli wint en plaatst zich voor kwartfinale Coppa Italia

13-01-2019 22:56 Laatste update: 22:57
15

SSC Napoli heeft zich zondagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Coppa Italia. De ploeg won voor eigen publiek met 2-0 van Sassuolo.

Napoli - Sassuolo
Bij Napoli eiste Arek Milik een belangrijke rol op. De Poolse spits zette zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong na een flitsende aanval over links. De oud-Ajacied stond precies op de juiste plek om een rebound binnen te werken: 1-0.

Lang bleef Sassuolo in de race, maar een kwartier voor tijd viel de beslissing. Fabián Ruiz Pena maakte de 2-0 en leek aan alle onzekerheid een einde te maken. Sassuolo werd daarna nog een aantal keren gevaarlijk, maar de zege van Napoli kwam niet in gevaar.

Olympique Marseille - AS Monaco
Het eerste punt in 2019 is binnen voor AS Monaco en Thierry Henry. De nummer negentien van Frankrijk sleepte knap een punt uit het vuur bij het Olympique Marseille van Kevin Strootman, die een basisplaats had. Monaco liep na dertien minuten achter de feiten aan dankzij de openingstreffer van Maxime Lopez.

Die achterstand werd nog voor de rust ongedaan gemaakt door Youri Tielemans. De Belg heeft moeite om zijn stempel op het elftal van Monaco te drukken, maar komt steeds beter tot zijn recht. Na 38 minuten zorgde hij voor de 1-1. In de tweede helft was het lang spannend, maar doelpunten vielen er niet meer. Monaco heeft een voorsprong van drie punten op hekkensluiter Guingamp. Marseille staat negende.

Everton - Bournemouth
Everton maakte in de tweede helft het verschil op Goodison Park. Kurt Zouma opende na iets meer dan een uur spelen de score. De Franse verdediger kopte raak uit een voorzet van landgenoot Lucas Digne. Diep in blessuretijd besliste Dominic Calvert-Lewin de wedstrijd. Nathan Aké speelde de hele wedstrijd bij Bournemouth. Everton klimt door deze zege naar plek tien, Bournemouth blijft twaalfde.

Rutten verliest met Anderlecht
In het Spaanse San Pedro del Pinatar sloot Anderlecht het trainingskamp af met een domper. De ploeg van Rutten moest het hoofd buigen voor de Duitse tweedeklasser 1. FC Heidenheim: 1-2. De nieuwe Anderlecht-trainer koos tegen de nummer zes uit de 2. Bundesliga voor tien nieuwe basisspelers. Andy Najar was de enige die tegen Hoffenheim (3-2 winst) ook al aan de aftrap stond.

Inter naar kwartfinale
Internazionale boekte in de achtste finale van de Coppa Italia een dikke zege op Benevento: 6-2. Lautaro Martinez en Antonio Candreva maakten twee doelpunten. De overige goals kwamen op naam van Mauro Icardi, Dalbert (Inter), Roberto Insigne en Flippo Bandenelli (Benevento). Inter treft SS Lazio in de kwartfinale van de Coppa Italia.