'Frenkie de Jong en PSG akkoord: vijfjarig contract en miljoenensalaris in Parijs'

'Frenkie de Jong en PSG akkoord: vijfjarig contract en miljoenensalaris in Parijs'

Gepubliceerd: zondag 13 januari 2019 om 20:38zo 13-01-2019 om 20:38

Paris Saint-Germain heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Frenkie de Jong. Althans, dat meldt Paris United. De Ajax-middenvelder gaat miljoenen verdienen in Frankrijk.

Alle seinen voor de megatransfer van De Jong naar PSG staan na maanden van onderhandelen op groen, meldt Paris United zondagavond. Het doorgaans goed ingevoerde medium uit Frankrijk claimt dat er dit weekend een persoonlijk akkoord is gesloten.

In Parijs ligt een vijfjarig contract klaar voor De Jong. Ali Dursun, de zaakwaarnemer van de Ajacied, zou een topsalaris hebben bedongen in de onderhandelingen: De Jong strijkt naar verluidt acht miljoen euro per jaar op. Hij gaat per jaar meer verdienen en krijgt bonussen bij elke gespeelde wedstrijd, gewonnen prijs en individuele onderscheiding.

De transfer van De Jong is volgens Paris United nog niét rond. PSG en Ajax praten nog over de transfersom. De Amsterdammers vragen naar verluidt 75 miljoen euro. De komst van De Jong brengt PSG niet in de problemen wat betreft de regels rond Financial Fair Play.

Op de achtergrond hengelt FC Barcelona ook nog steeds naar de diensten van De Jong. Eric Abidal, sportief directeur van de Catalaanse grootmacht, zou echter een moeizame relatie hebben met Dursun. De zaakwaarnemer onderhandelt liever met PSG-directeur Antero Henrique.

Lees ook: Téléfoot: Ajax onderhandelt 'relatief intens' met PSG, Frenkie de Jong is eruit

Poll

Is PSG de ideale club voor De Jong?

(13213 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws