Jonker geeft Overmars transferadvies: Het is zó verschrikkelijk veel geld

Jonker geeft Overmars transferadvies: "Het is zó verschrikkelijk veel geld"

13-01-2019 20:58
62

Ajax kan een megabod van 43 miljoen euro op David Neres niet weigeren. Dat stelt Andries Jonker, die denkt dat het vertrek van de Braziliaan opgevangen kan worden.

Het Chinese Guangzhou Evergrande wil voldoen aan de vraagprijs van Ajax, maar de Amsterdammers raken Neres liever niet kwijt. Jonker vindt dat directeur Marc Overmars 'een afweging moet maken'. "Het is zó verschrikkelijk veel geld, daar pak je zó veel winst op", aldus Jonker bij Rondo.

De oud-trainer van onder meer Willem II, Bayern München en VfL Wolfsburg denk dat Ajax het vertrek van Neres kan opvangen. "Je hebt Tadic, je hebt Ziyech en je hebt waarschijnlijk ook wel alternatieven in je boek staan. Of Ajax niet tot het einde van het seizoen moet wachten? Dan loop je risico, want hij als een half jaar op de bank zit..."

Ajax is niet happig op een vertrek van de 21-jarige aanvaller. Alleen als de club erin was geslaagd om Diego Lainez binnen te halen, was een vertrek bespreekbaar geweest. De Mexicaan koos voor Real Betis. Ajax-trainer Erik ten Hag hield zaterdag een slag om de arm wat betreft de mogelijke verkoop van Neres.