Ajax-aanwinst Magallán pakt studie op in Amsterdam: Goed om je te ontwikkelen

Ajax-aanwinst Magallán pakt studie op in Amsterdam: "Goed om je te ontwikkelen"

14-01-2019 08:23 Laatste update: 08:30
32

Lisandro Magallán begint na zijn voetbalcarrière een nieuw leven als advocaat. Daar is Ajax-versterking, die in januari overkwam van Boca Juniors, nu al over uit.

Het zijn drukke tijden voor Magallán: de 25-jarige Argentijn speelde afgelopen maand de finale van de Copa Libertadores met Boca Juniors, rondde zijn langverwachte transfer naar Ajax af én behaalde de propedeuse van zijn opleiding rechten aan de universiteit van Buenos Aires. Hij is van plan de studie voort te zetten in Amsterdam.

"Ik ben een groot deel van de dag lichamelijk bezig. Trainen, spelen. Als ik studeer, vind ik daar een bepaalde rust in. Ik wil mijn hersenen ook aan het werk houden", legt Magallán uit in het Algemeen Dagblad. "Als mens moet je niet met één ding bezig zijn. Het is goed om je te ontwikkelen. En voetballen kun je niet je hele leven. Na mijn carrière word ik advocaat."

Het is een wereld van verschil: de voetballerij en advocatuur. "Maar er zijn ook overeenkomsten", countert hij. "Als advocaat verdedig je ook mensen, net zoals ik nu op het veld doe. Bij ons thuis kwam opleiding vroeger voor voetbal. Mijn ouders wilden per se dat ik genoeg aandacht aan school zou besteden. Ik ben God en hen dankbaar dat ik die mogelijkheid heb gehad."