Eredivisie wijst beste spelers aan: Angeliño en Ziyech winnen bij PSV en Ajax

Eredivisie wijst beste spelers aan: Angeliño en Ziyech winnen bij PSV en Ajax

14-01-2019 09:37
75

Angeliño en Hakim Ziyech zijn statistisch de beste spelers van respectievelijk PSV en Ajax in de eerste seizoenshelft. Dat maakt de Eredivisie bekend.

De Eredivisie presenteert, in samenwerking met Opta Sports, de beste spelers van de eerste seizoenshelft. Op basis van statistieken wordt wordt per club de beste speler uitgelicht. Maandag is het de beurt aan de top-twee met PSV en Ajax.

'José Ángel Esmorís Tasende, oftewel Angeliño is statistisch de beste speler van PSV', schrijft de Eredivisie. 'Met onder andere vijf assists is de back niet alleen belangrijk als verdediger, maar ook in de opbouw van de Eindhovenaren.'

Bij Ajax gaat de prijs naar Ziyech. 'Hakim Ziyech is met veel assists en doelpunten zeer belangrijk voor zijn club Ajax. De Marokkaan is mede vanwege zijn aanvallende kwaliteiten statistisch gezien de beste Ajacied.'

Overige winnaars
Steven Berghuis (Feyenoord), Timo Letschert (FC Utrecht), Kristoffer Peterson (Heracles Almelo), Alexander Büttner (Vitesse), Nils Röseler (VVV-Venlo), Thomas Ouwejan (AZ), Mark Diemers (Fortuna Sittard), Michel Vlap (sc Heerenveen), Nasser El Khayati (ADO Den Haag), Fran Sol (Willem II), Anco Jansen (FC Emmen), Jerdy Schouten (Excelsior), Jeffrey Chabot (FC Groningen), Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle), Mikhail Rosheuvel (NAC Breda) en Hidde Jurjus (De Graafschap) werden ook uitverkozen tot beste speler van hun club voor de winterstop.