PEC Zwolle en Stam presenteren nieuwe spits: Maakte een gretige indruk

PEC Zwolle en Stam presenteren nieuwe spits: "Maakte een gretige indruk"

14-01-2019 12:57 Laatste update: 13:04
23

Lennart Thy is maandag officieel gepresenteerd door PEC Zwolle. De 26-jarige Duitser heeft in Overijssel een contract gesigneerd tot medio 2020. Thy was transfervrij: zijn contract bij het Turkse Erzurumspor werd onlangs ontbonden. 

Sinds afgelopen week trainde de voormalig speler van VVV-Venlo en Werder Bremen al mee bij PEC. Thy maakte minuten in de oefenduels met 1. FC Nürnberg en Bayer 04 Leverkusen. PEC kon Thy nu pas presenteren, omdat hij nog niet was vrijgegeven door de Turkse bond. 

"Met Lennart halen we een ervaren speler binnenboord. Hij heeft 345 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam en kent dan ook de klappen van de zweep", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van PEC.

"Tevens maakte hij in onze gesprekken en eerste trainingsmomenten een ontzettend gretige indruk en verbreden we met zijn komst de mogelijkheden en concurrentie in de voorhoede."

Eerder op de dag werd bekend dat PEC zich waarschijnlijk gaat versterken met Yuta Nakayama. Pelle Clement is al vastgelegd. Hij kwam over van Reading. Daar werkte Clement samen met Jaap Stam, de nieuwe hoofdtrainer van PEC.