Reis baalt van afgeketste transfer naar Nederland: Echt jammer

Reis baalt van afgeketste transfer naar Nederland: "Echt jammer"

14-01-2019 17:42
54

Jonathan Reis vindt het 'echt jammer' dat een transfer naar FC Twente afgelopen zomer afketste. De 29-jarige spits vertelt dat in gesprek met VICE Sports. 

Reis, oud-speler van PSV en Vitesse, leek in juli onderweg naar het gedegradeerde Twente. De deal ging uiteindelijk niet door, omdat de destijds in Japan actieve routinier geen werkvergunning kreeg. "De Japanse J-League staat internationaal laag aangeschreven, 61ste op de ranking van de FIFA. Nederland heeft een paar eisen voor spelers uit andere landen. Als je niet uit de EU komt, moet je international zijn of uit een competitie komen die gelijkwaardig aan die van Nederland wordt geschat", legt Reis uit

"Zo'n competitie moet in de top-40 van de FIFA staan en die van Japan viel daar helaas buiten. Omdat ik ook geen international ben geweest, kwam ik dus niet in aanmerking voor een werkvergunning."

De afgeketste deal was een domper voor de Braziliaan. "Ik was heel gelukkig toen ik van Ted van Leeuwen hoorde dat FC Twente me terug naar Nederland wilde halen. Dus toen hij uiteindelijk vertelde dat het door die regels niet door kon gaan, was de teleurstelling des te groter. Nederland is mijn tweede huis. Tuurlijk heb ik er veel misdaan, maar ik was jong toen. Ik vind het echt jammer. Mijn vrouw en ik hebben het er nog vaak over, maar er was niks aan te doen."

Inmiddels verblijft Reis in z'n vaderland, waar hij op zoek is naar een nieuwe club.