Groot ADO-nieuws tijdens nieuwjaarsreceptie: 'Waarschijnlijk weer op echt gras'

Groot ADO-nieuws tijdens nieuwjaarsreceptie: 'Waarschijnlijk weer op echt gras'

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 18:45ma 14-01-2019 om 18:45

Mattijs Manders is maandagavond met groot nieuws gekomen tijdens de nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag. De huidige nummer elf van de Eredivisie is van plan om op termijn weer natuurgras in het eigen stadion aan te leggen.

De nieuwe mat zal er volgens Manders 'hoogstwaarschijnlijk' bij de aftrap van het seizoen 2020/2021 liggen. ADO heeft sinds het najaar van 2013 een kunstgrasveld in het stadion liggen, maar liep al langere tijd rond met de wens om op weer op natuurgras te gaan spelen. "Ik denk wel dat ADO over niet al te lange tijd, of dat nou na dit seizoen is, of één of twee jaar later, op gras gaat voetballen", liet Manders afgelopen zomer al weten. De club zal echter nog samen met de gemeente Den Haag, de officiële eigenaar van het stadion, op zoek moeten naar een nieuwe trainingslocatie.

Het kunstgras in het Cars Jeans Stadion werd in 2013 speciaal aangelegd voor het WK hockey in Den Haag. Tijdens het seizoen 2013/2014 probeerde ADO het met een natuurgrasveld bovenop het pas aangelegde kunstgras, maar dat werd geen groot succes. Bij slechte weersomstandigheden bleek het veld in Den Haag dusdanig onbespeelbaar dat meerdere thuiswedstrijden afgelast moesten worden. De club besloot daardoor om een half jaar eerder dan gepland al over te schakelen op kunstgras.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws