Transfernieuws bij FC Groningen: club neemt landgenoot van Doan over van Man City

Transfernieuws bij FC Groningen: club neemt landgenoot van Doan over van Man City

14-01-2019 20:28
35

FC Groningen heeft met Ko Itakura een nieuwe verdedigende middenvelder aan de selectie toegevoegd. Itakura is een 21-jarige speler uit Japan die overkomt van Manchester City, zo heeft De Trots van het Noorden maandagavond bekendgemaakt.

Groningen laat via de officiële kanalen weten dat Itakura dinsdag naar Nederland komt om zijn huurtransfer af te ronden. Algemeen directeur Hans Nijland heeft dat maandag bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de club. Itakura werd deze transferperiode door Manchester City overgenomen van Kawasaki Frontale.

De Japanse club verhuurde hem het afgelopen kalenderjaar al aan Vegalta Sendai. Itakura is een jeugdinternational van Japan. Hij kwam onder meer zes keer uit voor Japan O21. Met Ritsu Doan heeft Groningen al een Japanner in de selectie.

Itakura moet de vierde winteraanwinst van Groningen worden. De club hengelde eerder Thomas Bruns (Vitesse), Kaj Sierhuis (Ajax) en Ilias Bel Hassani (AZ) binnen. De club is ook bezig met de komst van Feyenoorder Mo El Hankouri.