Marca: Ajax en PSG nagenoeg akkoord over De Jong: 70 miljoen, 10 miljoen per jaar

Marca: Ajax en PSG nagenoeg akkoord over De Jong: 70 miljoen, 10 miljoen per jaar

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 20:50ma 14-01-2019 om 20:50

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 22:36ma 14-01-2019 om 22:36

Ajax en Paris Saint-Germain zijn nagenoeg rond over de transfer van Frenkie de Jong. Met dat nieuws pakt Marca maandag uit. De Jong is nog één stap verwijderd van een sensationele miljoenentransfer naar Frankrijk.

Het Franse Téléfoot meldde zondag dat De Jong een voorkeur heeft voor de Ligue 1 en dat Ajax en PSG 'relatief intens' onderhandelden over de transfer. Een paar uur later meldde Paris United dat de middenvelder persoonlijk rond is met de grootmacht uit Parijs, maar dat de clubs er nog niet uit waren. Het nieuws van de Spaanse krant Marca, dat doorgaans goed geïnformeerd is, is dat Ajax en PSG bijna een akkoord hebben bereikt en dat er nog één horde genomen moet worden.

Die horde heeft alles te maken met de regels rond Financial Fair Play. PSG ligt al een tijdje onder een vergrootglas bij de UEFA, waardoor de club zich op financieel gebied niet alles meer kan permitteren. PSG is echter bezig met extra inkomstenbronnen, om te voldoen aan de normen van de UEFA. Er zijn onder meer gesprekken geweest met een aantal belangrijke sponsoren. Als alles rond is, kan de transfersom van De Jong zonder problemen betaald worden.

Transferbedrag
Marca meldt dat PSG rond de zeventig miljoen euro gaat betalen voor De Jong. De Ajacied kan in Parijs een jaarsalaris van tien miljoen euro tegemoet zien. Dat is twee miljoen meer dan het bedrag dat Paris United zondag naar buiten bracht. Als alle lichten op groen staan, vertrekt De Jong in juni naar PSG. Een winterse transfer was al uitgesloten, omdat Ajax de titelstrijd niet verzwakt wil hervatten én nog actief is in de Champions League.

De club uit Parijs is zeer positief gestemd over de komst van De Jong, maar heeft zich bewust op de vlakte gehouden om op die manier geen slapende honden wakker te maken. FC Barcelona lijkt in ieder geval afgetroefd, meldt Marca. De transfersoap lijkt bijna ten einde en De Jong lijkt komende zomer écht naar PSG te verhuizen.

Lees ook: Téléfoot: Ajax onderhandelt 'relatief intens' met PSG, Frenkie de Jong is eruit

Lees ook: 'Frenkie de Jong en PSG akkoord: vijfjarig contract en miljoenensalaris in Parijs'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws