Oorlogstaal van Hamstra: Wij willen dat Morten Thorsby deze maand nog vertrekt

Oorlogstaal van Hamstra: "Wij willen dat Morten Thorsby deze maand nog vertrekt"

Gepubliceerd: maandag 14 januari 2019 om 21:31ma 14-01-2019 om 21:31

Laatste update: maandag 14 januari 2019 om 21:40ma 14-01-2019 om 21:40

SC Heerenveen is helemaal klaar met Morten Thorsby. De middenvelder miste de eerste twee trainingen van het jaar omdat hij op het vliegtuig naar Italië was gestapt om te onderhandelen met Sampdoria. Technisch manager Gerry Hamstra, die daar géén toestemming voor gaf, wil dat Thorsby deze maand nog vertrekt uit Friesland.

Heerenveen bracht maandag naar buiten dat Thorsby per direct is teruggezet naar het tweede elftal. Bij Omrop Fryslan zei Hamstra dat hij Thorsby geen toestemming gaf om te onderhandelen met Sampdoria. Tegenover de Leeuwarder Courant laat de technische man van Heerenveen duidelijk merken klaar te zijn met de middenvelder. "Natuurlijk valt dit nog te lijmen. Wij willen dat Morten Thorsby deze maand nog vertrekt."

Thorsby is niet blij met het persbericht dat Heerenveen verstuurde. Daar stond in dat de Noor de eerste twee trainingen van het jaar zonder reden gemist heeft. "Oneerlijk, want nu wordt alle schuld op mij afgeschoven", vertelt de middenvelder zijn kant van het verhaal tegenover de Leeuwarder Courant.

Sampdoria maakte vorige week bekend dat Thorsby in juni transfervrij de overstap maakt naar de Serie A. "Voor mij is deze kans a once in a lifetime. Maar ik wilde ook dat Heerenveen een transferbedrag voor mij zou krijgen. Ik voetbal hier nu al 4,5 jaar. Heb in die periode met iedereen altijd een goede relatie gehad. Ik hou van deze club."

Thorsby wilde per se onderhandelen met Sampdoria, omdat hij naar eigen zeggen wil dat Heerenveen nog iets aan hem overhoudt. Komende zomer is hij transfervrij. Hamstra claimt dat Thorsby wilde onderhandelen over een contract dat komende zomer ingaat. "Dit is het deel waarover we het niet eens zijn", reageert Thorsby. "Ik hoopte op een transfer in januari. Stel dat ik in de zomer wilde vertrekken naar Sampdoria, dan had ik toch later met die mensen kunnen spreken?"

Lees hier alle quotes van Thorsby en Hamstra

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws