'Barça kan meest productieve speler na Messi en Suárez ophalen voor 15 miljoen'

'Barça kan meest productieve speler na Messi en Suárez ophalen voor 15 miljoen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 07:58di 15-01-2019 om 07:58

FC Barcelona is in de zoektocht naar een nieuwe 'back-upspits' uitgekomen bij de 32-jarige Cristhian Stuani. De spits staat nog anderhalf jaar onder contract bij Girona, maar kan voor vijftien miljoen euro opgehaald worden bij de Catalaanse buren.

Marca, AS én Diario Sport melden dat Stuani een serieuze optie is voor de Primera Division-koploper. De landgenoot en goede vriend van Luis Suárez heeft een relatief goedkope afkoopsom in zijn contract en staat er goed op bij de Barcelona-top. Sportief directeur Ramón Planes haalde de Uruguayaan in 2012 nog naar Espanyol, waar hij destijds de leiding had. Trainer Ernesto Valverde zou bovendien al hebben aangegeven buitengewoon gecharmeerd te zijn van de ervaren spits.

Stuani speelt sinds anderhalf jaar voor Girona en verkeert in de vorm van zijn leven. Vorig seizoen scoorde hij 21 keer namens de promovendus, die op een verdienstelijke tiende plek eindigde. Halverwege het huidige Primera Division-seizoen staat Girona zelfs een plek hoger en heeft Stuani al twaalf keer gescoord, goed voor een derde plek op de topscorersranglijst achter Lionel Messi en Suárez.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws