'Braken-storm voorlopig overgewaaid, felbegeerde spits terug op trainingsveld'

'Braken-storm voorlopig overgewaaid, felbegeerde spits terug op trainingsveld'

15-01-2019 08:36
5

NEC-topscorer Sven Braken keert dinsdag weer terug bij de selectie, meldt Omroep Gelderland. De 25-jarige Limburger was vanwege transferperikelen niet meegegaan op trainingskamp en behoorde tijdens de seizoenshervatting tegen FC Eindhoven niet tot de wedstrijdselectie.

Braken bracht de afgelopen dagen door bij Jong NEC, maar zal volgens de plaatselijke omroep dinsdag weer met het eerste elftal meetrainen. De aanvalsleider was serieus in beeld bij het Deense Aarhus GF, dat er echter niet uit kwam met de Nijmegenaren. Ook FC Den Bosch leek bovengemiddeld geïnteresseerd, maar de Keuken Kampioen Divisie-koploper heeft inmiddels gekozen voor een andere spits: Vincent Vermeij zal dinsdag gepresenteerd worden.

Hoewel de Braken-storm voorlopig is gaan liggen, is de kans nog steeds aanwezig dat de spits deze winter nog gaat vertrekken uit De Goffert. Omroep Gelderland meldt dat meerdere, niet nader genoemde clubs de Maastrichtenaar volgen. NEC heeft bovendien al een vervanger binnengehaald in de persoon van Ferdy Druijf.

Lees ook: Braken 'moet er sportief en financieel uitkomen': "De rest is aan de clubs"