Perez: 'Het irriteert me dat veel beslissingen alsnog verkeerd zijn'

Perez: 'Het irriteert me dat veel beslissingen alsnog verkeerd zijn'

15-01-2019 10:50
26

Kenneth Perez vindt het irritant dat er ondanks de intrede van de videoscheidsrechter nog steeds veel verkeerde beslissingen worden genomen op de Nederlandse velden. De analist van FOX Sports vertelt dat in gesprek met de VARA Gids. 

Sinds dit seizoen is er bij alle duels in de Eredivisie een VAR actief. "Er zitten een boel haken en ogen aan de VAR, maar die heeft het voetbal wel eerlijker gemaakt. Al maak je maar één situatie beter, dan is er al sprake van vooruitgang", stelt Perez.

"Wat me wel irriteert, is dat veel beslissingen alsnog verkeerd zijn. Nee, ik had niet verwacht dat de VAR een honderd procent score zou opleveren. Het is geen Hawk-Eye, zoals bij het tennis. Het blijft mensenwerk. Maar ik vind dat er veel foute beslissingen worden genomen."

"Je mag verwachten dat het op termijn beter gaat worden. Hoe vaker een VAR in een bepaalde situatie komt, hoe beter hij die zal herkennen. Een overtreding ziet er versneld of vertraagd altijd anders uit, vaak zwaarder."

Er is nóg iets wat de Deen stoort. "Ik vind het een kwalijke zaak dat er niet in elk stadion evenveel camera's hangen. Bij Ajax en Feyenoord kun je terugkijken of iets buitenspel was, maar bij clubs als VVV of Heracles niet. Als je in dezelfde klasse speelt, vind ik dat je ook gelijke omstandigheden moet hebben."