Voormalig Feyenoord-speler over naderende Klassieker: Ja, dat gaat Ajax winnen

Voormalig Feyenoord-speler over naderende Klassieker: "Ja, dat gaat Ajax winnen"

15-01-2019 14:35 Laatste update: 15:24
102

Voormalig Feyenoord-speler Joop van Daele acht Feyenoord niet volledig kansloos tegen Ajax. Op zondag 27 januari staat De Klassieker alweer op het programma en Van Daele denkt dat Feyenoord het Ajax lastig kan maken.

"PEC Zwolle (en Fortuna Sittard, red.) en dan krijgen we gelijk een knaller met Feyenoord - Ajax", vertelt Van Daele in FC Rijnmond van RTV Rijnmond. "En dan ben ik heel erg benieuwd hoe wat dat gaan aanpakken." Op de vraag wie De Klassieker gaat winnen, is hij duidelijk. "Ja, dat gaat Ajax winnen... Maar het gaat erom hoe Feyenoord zich gaat verweren. Feyenoord heeft nog wat goed te maken."

"Als we voorin in topvorm zijn, dan wil ik het nog weleens zien", nuanceert Van Daele zijn eerdere antwoord enigszins. "Van Persie, Berghuis, Jørgensen en ook nog Larsson? Dan krijgt ook de verdediging van Ajax het moeilijk." Van Daele speelde zelf tien seizoenen voor de club uit Rotterdam van 1967 tot 1977. Hij wist met Feyenoord onder meer de Europacup I en de Wereldbeker voor clubteams te winnen.