PEC presenteert derde aanwinst: 'Versterking voor de lange termijn'

PEC presenteert derde aanwinst: 'Versterking voor de lange termijn'

15-01-2019 16:10 Laatste update: 16:15
54

PEC Zwolle heeft de Japanner Yuta Nakayama officieel gepresenteerd. De derde versterking van de winterse transferperiode heeft in Zwolle een contract getekend voor 3,5 jaar.

De Blauwvingers laten via de officiële kanalen weten dat 'een intensief scoutingstraject' aan de aankoop van Nakayama vooraf is gegaan. "Zelf heb ik Yuta live in actie gezien nadat we hem al geruime tijd op de radar hadden staan", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp op de website van PEC Zwolle. "Daarin ontstond het beeld van een betrouwbare speler, die sterk aan de bal is en verdedigend zijn mannetje staat. We zien in hem dan ook een versterking voor de lange termijn."

Wedden

Meer odds

"Het is nu zaak dat Yuta acclimatiseert en kennismaakt met de club, zodat hij zo optimaal mogelijk aan zijn avontuur op Nederlandse bodem kan beginnen", vervolgt Nijkamp."Ik ben blij dat ik bij PEC Zwolle mag komen spelen", aldus de Japanner zelf in een reactie. "Mijn favoriete positie is centraal achterin. Ik ben een linksbenige verdediger, maar kan ook op het middenveld spelen."

Nakayama werd opgeleid door Kashiwa Reysol. In 2015 maakte de linkspoot zijn debuut in het eerste elftal. Hij speelde 76 wedstrijden in de J-League en scoorde zes keer. Daarnaast is Nakayama international van Jong Japan.