Feyenoord kondigt samenwerking met FC Dordrecht aan: 'Per direct'

Feyenoord kondigt samenwerking met FC Dordrecht aan: 'Per direct'

Gepubliceerd: dinsdag 15 januari 2019 om 17:41di 15-01-2019 om 17:41

Laatste update: dinsdag 15 januari 2019 om 17:53di 15-01-2019 om 17:53

Feyenoord gaat in ieder geval de komende anderhalf jaar samenwerken met Keuken Kampioen Divisie-club FC Dordrecht. Via Dordrecht moeten talentvolle spelers de kans krijgen ervaring op te doen in de eerste divisie.

Dat heeft algemeen directeur Jan de Jong laten weten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Rotterdammers. "Feyenoord gaat per direct een samenwerkingsverband aan met FC Dordrecht", stelt hij. Feyenoord kan talentvolle spelers momenteel geen ervaring op laten doen op het op een na hoogste niveau van Nederland, omdat het tweede elftal van de Rotterdammers niet in de piramide speelt. 

De Telegraaf meldde dinsdagochtend al dat het voor Feyenoord onmogelijk is om komend seizoen actief te zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Wanneer de Rotterdammers besluiten om met hun beloftenteam in te stromen in de voetbalpiramide, zullen ze hoogstens in de Derde Divisie belanden.

Door een samenwerking aan te gaan met FC Dordrecht kunnen de meest talentvolle Feyenoord-spelers alsnog ruiken aan het niveau van de Keuken Kampioen Divsie. Volgens De Jong zou het per seizoen om 'een speler of vijf' gaan. Tegenover Feyenoord TV verklaart technisch directeur Martin van Geel de keuze voor FC Dordrecht "Dordrecht speelt in de Keuken Kampioen Divisie, speelt op natuurgras en speelt onder de rook van Rotterdam. De lijnen zijn daarin heel erg kort. Als een speler nog even een half jaar of jaar nodig heeft om in de Keuken Kampioen Divisie te spelen, dan hebben we de mogelijkheid ze daar te plaatsen."  

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws