Terugkeer Robben 'heel goede zaak': 'Maar ik vind hem niet een echte PSV-speler'

Terugkeer Robben 'heel goede zaak': 'Maar ik vind hem niet een echte PSV-speler'

15-01-2019 18:33
76

De kans is heel klein dat Arjen Robben komende zomer terugkeert naar PSV. Dat stelt Valentijn Driessen, die denkt dat de 34-jarige aanvaller van Bayern München op een 'Ronaldo-scenario' hoopt.

Het is 'nagenoeg zeker' dat Hirving Lozano en Steven Bergwijn na dit seizoen vertrekken, dus zou Robben de gedroomde opvolger zijn. "Dat zou wel een heel goede zaak zijn als Robben nog voor één jaar die rol kan vervullen. Maar ik vind Robben niet een echte PSV-speler. En ik denk het Eindhovense publiek Robben ook geen echte PSV'er", zegt Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Hij koketteert altijd met FC Groningen. Daar wil hij ooit naar terug. Waarschijnlijk niet als speler, maar misschien als directeur", aldus de chef voetbal van het medium. "Kwalitatief zou Robben natuurlijk makkelijk mee kunnen in de Eredivisie", vervolgt hij. "Dat hebben we bij Van Persie gezien. Maar ik denk dat Robben gaat voor een grotere uitdaging."

Waar die uitdaging ligt, is de vraag. "Hij wil niet naar de zandbak en hij wil ook niet naar Australië of Amerika. Al heeft hij Amerika niet helemaal uitgesloten. Een scenario zoals Ronaldo met Juventus, dat toch op het hoogste niveau blijft meedoen. Ik denk dat hij daar op hoopt."