'Groningen slaat opnieuw toe op transfermarkt en haalt nog een oud-Heraclied'

'Groningen slaat opnieuw toe op transfermarkt en haalt nog een oud-Heraclied'

15-01-2019 20:32 Laatste update: 20:35
61

Paul Gladon staat voor een terugkeer in de Eredivisie. De kans is groot dat de 26-jarige spits zijn carrière voortzet bij FC Groningen, zo schrijft Voetbal International dinsdagavond.

Gladon staat op het punt om een contract voor zes maanden te ondertekenen, weet VI. Hij liet eerder deze week zijn contract bij Wolverhampton Wanderers ontbinden, waarna hij al aangaf open te staan voor een rentree op de Nederlandse velden. Gladon kon bij de Premier League-club niet langer op speeltijd rekenen, nadat hij in 2016 was overgenomen van Heracles Almelo.

Gladon speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis voor Sint-Truiden. Naast Groningen waren meerdere clubs geïnteresseerd, maar de Trots van het Noorden heeft de beste papieren. Gladon komt bij de nummer vijftien van de Eredivisie diverse bekenden tegen. Ook aanwinsten Iliass Bel Hassani en Thomas Bruns en aanvoerder Mike te Wierik hebben een Heracles-verleden.

Bij Groningen lijkt Gladon onder meer de concurrentie te moeten aangaan met Kaj Sierhuis, die op huurbasis overkwam van Ajax. De Colombiaan Mateo Cassierra keerde juist terug naar Amsterdam.