Newcastle heeft verlenging nodig om door te gaan, Valencia wordt gered door Mina

15-01-2019 23:58
1

Newcastle United is met de hakken over de sloot doorgedrongen tot de laatste 32 in de FA Cup. The Magpies wonnen na verlenging met 2-4 bij Blackburn Rovers. In Spanje bekert Valencia door na een 3-0 zege op Sporting Gijon.

Newcastle beslist duel in verlenging
Newcastle United en Blackburn Rovers, dat een niveautje lager uitkomt, maakten er op Ewood Park een amusante eerste helft van. Sean Longstaff en Callum Roberts zetten de bezoekers uit Newcastle binnen twintig minuten op 0-2, maar nog voor rust herstelden Anthony Armstrong en Darragh Lenihan het evenwicht namens Blackburn. In de tweede helft werd er niet gescoord, waarna Joselu en invaller Ayoze Perez in de verlenging het verschil maakten voor The Magpies.

Invaller Mina goud waard voor Valencia
Sporting Gijon, dat actief is in de Segunda Division, had het heenduel in de achtste finales van de Copa del Rey met 2-1 gewonnen, waardoor Valencia goals nodig had om door te kunnen bekeren. Die goals bleven lang uit, maar diep in de tweede helft bewees invaller Santi Mina zijn waarde voor de club uit de sinaasappelstad. Mina scoorde binnen tien minuten twee keer, waarna Ferran Torres vlak voor tijd het duel in het slot gooide voor Valencia: 3-0.