Van Persie heeft spijt: Nu snap ik dat het niet kon wat ik heb gedaan

Van Persie heeft spijt: "Nu snap ik dat het niet kon wat ik heb gedaan"

16-01-2019 08:09
39

Robin van Persie heeft met terugwerkende kracht spijt van zijn gedrag tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Tijdens dat eindtoernooi stond de aanvaller van Oranje de vaderlandse pers niet te woord. "Ik had het anders moeten doen", blikt de Feyenoord-vedette terug.

"Ik sprak toen niet met jullie, was ook bezig met die transfer van Arsenal naar Manchester United, een gevoelige zaak die ik als privé beschouwde", vertelt Van Persie in gesprek met Voetbal International. 

"Voor het toernooi zou ik een live interview doen met Wilfred Genee voor Voetbal International op televisie. Dat wilde ik wel, als hij maar geen vragen zou stellen over die transfer. Het voelt zo privé, zei ik, alsjeblieft, respecteer dat. Was geen probleem, maar wat denk je? Had-ie toch nog een allerlaatste vraag, haha."

Niet eerlijk
"Kort voor het toernooi gaf ik nog wat interviews en gebeurde precies hetzelfde: steeds maar weer nog een laatste vraag en je weet wel waarover die dan ging. Dat werd op een gegeven moment heel awkward, zodat ik besloot dan maar helemaal niks meer te zeggen. Nu snap ik dat het niet kon wat ik heb gedaan. Het was niet eerlijk. Jullie hebben ook werk te doen en de mensen thuis willen toch wel wat horen van hun spits."

Lees ook: Van Persie voelt niets voor afscheidswedstrijd: 'Vind het een beetje geforceerd'