Van der Vaart over 'Alcorconazo': De slechtste week uit heel mijn leven

Van der Vaart over 'Alcorconazo': "De slechtste week uit heel mijn leven"

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 16:39wo 16-01-2019 om 16:39

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 16:41wo 16-01-2019 om 16:41

Rafael van der Vaart vindt het onbegrijpelijk dat Isco het zo moeilijk heeft bij Real Madrid. De spelmaker onderhoudt een moeizame relatie met de nieuwe trainer Santiago Solari en moet het de laatste weken vooral doen met korte invalbeurten.

En dat terwijl Isco op zijn positie één van de beste spelers in de wereld is, in de ogen van Van der Vaart. "Als ik bij Real Madrid ben, kijk ik altijd eerst of hij speelt. Zo niet, dan ga ik naar huis", laat hij weten in gesprek met Marca. Van der Vaart beseft echter dat de 26-jarige Spanjaard nooit onomstreden is geweest. "Hij heeft vaak problemen gehad met trainers. Ook Zinedine Zidane vertrouwde hem nooit volledig."

De 35-jarige Heemskerker weet echter als geen ander hoe moeilijk Isco en zijn ploeggenoten het soms kunnen hebben. "Die druk bij Real Madrid is soms gekkenwerk. Als ze winnen, zijn ze de besten ter wereld en als ze verliezen, kunnen ze er opeens niet meer van." Dat laatste heeft Van der Vaart zelf aan den lijve ervaren: in 2009 deed hij mee tijdens de beruchte 'Alcorconazo', de bekerwedstrijd waarin De Koninklijke met liefst 4-0 verloor van derdeklasser Alcorcon. "Ik heb toen de slechtste week uit heel mijn leven gehad."

Lees ook: Van der Vaart prijst Ajax aan in Spanje: 'Ze spelen zonder angst, ook tegen Real'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws