Ajax komt met Wöber-update: transfer rond, 10,5 miljoen komt in de zomer pas

Ajax komt met Wöber-update: transfer rond, 10,5 miljoen komt in de zomer pas

Gepubliceerd: woensdag 16 januari 2019 om 17:12wo 16-01-2019 om 17:12

Laatste update: woensdag 16 januari 2019 om 18:20wo 16-01-2019 om 18:20

De transfer van Max Wöber naar Sevilla is volledig afgerond, meldt Ajax via de officiële kanalen. De Oostenrijker wordt eerst voor een half jaar gehuurd, waarna de Andalusiërs de afgesproken transfersom van 10,5 miljoen euro definitief overmaken.

Ajax maakte op vrijdagavond 11 januari bekend dat het 'op hoofdlijnen' akkoord was met Sevilla, maar dat er nog 'een aantal voorwaarden' vervuld moesten worden. Die voorwaarden lijken te slaan op de betalingstermijn. Woensdagmiddag sijpelden er al berichten vanuit Spanje door over 'bureaucratische problemen'. Ajax zou een bankgarantie eisen van Sevilla over de te betalen transfersom, terwijl de nummer drie van de Primera Division hier nog niet aan kon voldoen.

Beide clubs hebben elkaar echter alsnog gevonden. Ajax en Sevilla zijn overeengekomen dat Wöber eerst op huurbasis in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan gaat voetballen en dat de Spanjaarden op 1 juli de deal officieel maken. Dan zal de vooraf bepaalde transfersom van 10,5 miljoen euro overgemaakt worden. Deze kan overigens nog oplopen tot 11 miljoen euro, afhankelijk van bonussen en variabelen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws