Update: 'Chelsea en Juventus akkoord over Higuain'

Update: 'Chelsea en Juventus akkoord over Higuain'

Gepubliceerd: donderdag 17 januari 2019 om 06:56do 17-01-2019 om 06:56

Laatste update: donderdag 17 januari 2019 om 06:56do 17-01-2019 om 06:56

De kans bestaat dat Gonzalo Higuain voor het eerst in zijn carrière in Engeland gaat voetballen. Chelsea praat met Juventus en AC Milan over een winterse deal.

Dat meldt Sky Sports. Het Engelse medium schrijft woensdag dat Chelsea 'increasingly confident' is wat betreft de komst van Higuain. De Argentijn moet op huurbasis de overstap maken naar Stamford Bridge. Chelsea en Juventus praten nog over een eventuele optie tot koop, terwijl ook Milan een partij is. De Italiaanse club huurt hem dit seizoen van Juventus.

Higuain heeft woensdagavond geen basisplaats in de Supercoppa tussen AC Milan en Juventus. Hij wil naar verluidt graag naar Chelsea. Het heeft alles te maken met zijn goede relatie met Maurizio Sarri, die sinds de zomer aan het roer staat bij Chelsea. In zijn laatste Napoli-seizoen onder Sarri (2015/2016) maakte Higuain liefst 36 doelpunten.

Morata
Als Higuain naar Chelsea komt, krijgt Alvaro Morata toestemming om te vertrekken. De Spaanse spits wil graag terugkeren naar Spanje en staat in de concrete belangstelling van Atlético Madrid. Chelsea wil Morata alleen verkopen als Higuain overkomt van Juventus.

Update 17/01, 06:56 uur: Higuain vertrekt per direct naar Chelsea. Dat heeft Sky Italia gemeld. De Londenaren zijn het met Juventus eens geworden over een huurperiode voor de rest van het seizoen, daarna kan de overgang definitief worden gemaakt.

Voor de Argentijnse spits, die in de eerste seizoenshelft werd verhuurd aan AC Milan, betekent de overstap naar Chelsea een hereniging met Maurizio Sarri. De spits werkte bij Napoli al eerder samen met de huidige Chelsea-manager.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws