'Arsenal trekt voorzichtig aan Overmars door belangstelling Bayern München'

'Arsenal trekt voorzichtig aan Overmars door belangstelling Bayern München'

16-01-2019 21:34
54

Sven Mislintat, de zogeheten head of recruitment van Arsenal, staat op de drempel van een vertrek uit het Emirates Stadium. Dat melden Engelse en Duitse media. Ajax-directeur Marc Overmars wordt genoemd als één van de kandidaat-opvolgers.

Mislintat werd in november 2017 verantwoordelijk voor het aankoopbeleid van Arsenal na tien jaar als hoofdscout van Borussia Dortmund. De ontdekker van onder meer Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé en Shinji Kagawa schijnt het echter niet meer naar zijn zin te hebben in Londen. Met Arsène Wenger en Ivan Gazidis vertrokken afgelopen jaar de manager en algemeen directeur die verantwoordelijk waren voor zijn komst.

Daar komt bij dat Bayern München hengelt naar Mislintat. De Duitse recordkampioen is op zoek naar een transferspecialist en hoopt de Duitser nog vóór het einde van diens contract (medio 2020) over te nemen van Arsenal. Bij Arsenal staan er volgens Kicker twee kandidaten-opvolgers op het lijstje: Edu Gaspar en Overmars. De twee speelden in het verleden bij Arsenal. Overmars is sinds 2012 werkzaam als directeur spelersbeleid van Ajax.