Van der Vaart: 'Hopelijk blijven ze bij Ajax, maar de aanbiedingen zijn niet gek'

Van der Vaart: 'Hopelijk blijven ze bij Ajax, maar de aanbiedingen zijn niet gek'

16-01-2019 22:28 Laatste update: 22:50
52

Rafael van der Vaart ziet in Frenkie de Jong een jongere versie van Real Madrid-legende Guti. De twee lijken qua spel op elkaar, vindt de 109-voudig international van Oranje.

"De Jong doet me denken aan Guti", zegt Van der Vaart in gesprek met Marca. "Hij heeft veel kwaliteit en een heerlijke balbehandeling. Ik hoop dat hij en Matthijs de Ligt bij Ajax blijven, maar het is niet gek dat ze aanbiedingen krijgen van de grootste clubs in Europa. Ze gaan een grote carrière tegemoet."

Mede door De Jong en De Ligt is Ajax niet kansloos tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League, aldus Van der Vaart. "Het wordt een wedstrijd tussen twee geweldige teams. Ajax is indrukwekkend, heeft veel talent, wint alle wedstrijden en speelt fantastisch voetbal. Het wordt een lastige opgave voor Real Madrid, zeker."

"Het is moeilijk om een uitslag te voorspellen. In Nederland denken mensen dat Ajax zeker gaat winnen, maar Real Madrid ís natuurlijk de Champions League. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor Ajax. Er zijn kansen, maar ze moeten echt top zijn om de kwartfinale te bereiken", besluit Van der Vaart, die voor zowel Ajax als Real Madrid speelde.

Lees ook: Van der Vaart over 'Alcorconazo': "De slechtste week uit heel mijn leven"