'Nieuws uit Breda: NAC strikt voormalig Ajax-bestuurder als algemeen directeur'

'Nieuws uit Breda: NAC strikt voormalig Ajax-bestuurder als algemeen directeur'

16-01-2019 22:58 Laatste update: 23:23
41

NAC Breda lijkt beet te hebben in de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. Henri van der Aat, voormalig topbestuurder bij Ajax, gaat aan de slag in het Rat Verlegh Stadion.

Dat bevestigen 'meerdere goed ingevoerde bronnen' aan BN DeStem. Van der Aat (61) tekent deze week een contract voor drie seizoenen. Hij is de opvolger van Nicole Edelenbos, die op 21 december werd aangesteld als interim-directeur. Naar verwachting is de overeenkomst tussen NAC en Van der Aat rond het weekend in kannen en kruiken.

Het eerste contact tussen NAC en Van der Aat dateert volgens BN DeStem van begin december. In de daaropvolgende weken hebben 'in het diepste geheim' gesprekken plaatsgevonden tussen de drie grootaandeelhouders van NAC en Van der Aat. De rvc werd pas later op de hoogte gebracht.

Van der Aat staat te boek als een commercieel zwaargewicht met een internationaal netwerk. Tussen 2008 en 2013 was hij eerst algemeen directeur en daarna commercieel directeur bij Ajax. Na de 'fluwelen revolutie' verdween hij van het Amsterdamse toneel. Van der Aat dook later kortstondig op bij AS Monaco en woonde de afgelopen periode in Madrid.