Nijland en FC Groningen negeren beleidsplan: 'Het voelt niet comfortabel'

Nijland en FC Groningen negeren beleidsplan: 'Het voelt niet comfortabel'

17-01-2019 08:20
32

In het beleidsplan 'Talent op één' stelde FC Groningen niet zo lang geleden nog dat het meer wil inzetten op spelers op eigen opleiding. Die missie druist behoorlijk in tegen het aantrekken van zes nieuwelingen in januari, erkent algemeen directeur Hans Nijland. 

FC Groningen versterkte zich de laatste weken met Iliass Bel Hassani, Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Paul Gladon, Mo El Hankouri en Ko Itakura. Zij moeten De Trots van het Noorden omhoog stuwen op de ranglijst. "Daar kun je inderdaad kritische kanttekeningen bij plaatsen", zegt Nijland in gesprek met Dagblad van het Noorden. 

"Daar zijn wij ons goed van bewust, maar op korte termijn luidt het credo nu simpelweg even dat wij punten moeten pakken. Linksom of rechtsom heeft dat prioriteit. De vijftiende plaats voelt nou eenmaal niet comfortabel."

"Als wij tiende of elfde hadden gestaan, hadden wij geen vijf of zes nieuwe spelers gehaald. Het laat onverlet dat voor de langere termijn onze visie en ons beleid kaarsrecht overeind staan. Voor nu geldt alleen dat wij zo snel mogelijk terug willen naar de plek waar FC Groningen thuishoort."