'Toen moest ik mijn debuut voor Ajax nog maken, dus 2018 was mijn doorbraakjaar'

'Toen moest ik mijn debuut voor Ajax nog maken, dus 2018 was mijn doorbraakjaar'

17-01-2019 10:46
34

Noussair Mazraoui speelde zichzelf dit seizoen, mede door de zware kruisbandblessure van Joël Veltman, in de basis bij Ajax. De rechtsback stond in de jeugd op het punt te stoppen, maar ging uiteindelijk toch vol voor een carrière als voetballer.

"Vorig jaar rond deze tijd moest ik mijn debuut voor Ajax nog maken, dus 2018 was mijn doorbraakjaar", vertelt Mazraoui tegen Ajax Life. "Het was een fantastisch jaar. Ik heb dingen meegemaakt die ik nooit meer ga vergeten, zoals de doelpunten tegen Bayern en Benfica."

Mazraoui is niet van plan om het bij één succesvol seizoen te houden. Hij wil meer. "Het is vooral zaak om niet in het verleden te blijven hangen, want het kan altijd nog beter", aldus de rechtsback. "Ik besef me voortdurend dat ik zomaar op de bank terecht kan komen als ik twee wedstrijden achter elkaar dramatisch speel."

Als jeugdspeler had hij niet het gevoel dat Ajax 1 haalbaar was. Hij wilde rechten gaan studeren en later advocaat worden. "Waar het omslagpunt precies lag, kan ik moeilijk aangeven. Ik denk dat mijn liefde voor voetbal de doorslag heeft gegeven. Ik heb elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax gezeten en kon het voor mijn gevoel gewoon niet maken om ermee te stoppen, zonder iets bereikt te hebben."