Wöber gepresenteerd aan Spaanse pers: 'Sevilla nog altijd grotere club dan Ajax'

Wöber gepresenteerd aan Spaanse pers: 'Sevilla nog altijd grotere club dan Ajax'

17-01-2019 15:19
131

Maximilian Wöber is donderdag gepresenteerd aan de Spaanse pers. De Oostenrijkse verdediger verklaarde dat hij met de overstap van Ajax naar Sevilla bij een grotere club terecht is gekomen.

"Sevilla is nog altijd een grotere club dan Ajax", tekent Marca op uit de mond van Wöber. "Dit is een grote stap voor mij. Het is een geweldige uitdaging om in de beste competitie ter wereld te spelen. Ik ga proberen een plekje bij de eerste elf te bemachtigen en mijn beste spel te laten zien."

Ajax ontvangt komende zomer 10,5 miljoen euro voor de twintigjarige Wöber, die het komende halfjaar eerst wordt verhuurd. "Ik ben jong, maar kwaliteit is niet afhankelijk van leeftijd. Ik ben klaar voor deze uitdaging. Het is duidelijk dat ik me moet ontwikkelen, maar ik weet zeker dat ik het hier heel goed kan gaan doen."

Wöber sprak met Julien Escudé over de overgang. Escudé, die de Oostenrijker bovendien een rondleiding gaf door het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maakte in 2012 ook de overstap van Ajax naar Sevilla. "Hij zei me dat dit de juiste stap was voor mij en dat het een fantastische stad en een fantastische club is. Het is heel belangrijk dat ik Spaans ga leren en elke wedstrijd alles geef."