Doorbraak in 2019: op deze Eredivisie-spelers moeten we na de winterstop letten

Doorbraak in 2019: op deze Eredivisie-spelers moeten we na de winterstop letten

18-01-2019 12:00 Laatste update: 12:17
44

Noussair Mazraoui, Pablo Rosario, Nick Venema en Jerdy Schouten: ze maakten in de eerste seizoenshelft naam in de Eredivisie. Op wie moeten we ná de winterstop letten? VoetbalPrimeur zet zes namen op een rij.

Calvin Stengs (AZ)
2019 moet hét jaar van Stengs worden. De twintigjarige aanvaller kwam in mei 2017 als een komeet omhoog, maar liep - zoals bekend - een zware knieblessure op. Sinds november staat hij weer op het veld, maar de echte Stengs hebben we nog niet gezien. Na de winterstop moet daar verandering in komen. Op het trainingskamp van AZ in het Turkse Belek heeft Stengs een goede 'voorbereiding' kunnen draaien, waardoor niets een definitieve doorbraak nog in de weg staat.

Maximiliano Romero (PSV)
Het wordt hoog tijd voor Romero om op te staan bij PSV. De Eindhovense club telde precies een jaar geleden 10,5 miljoen euro neer voor de gedrongen Argentijn, die sindsdien met blessures sukkelt. PSV-trainer Mark van Bommel liet hem in de eerste seizoenshelft expres links liggen, waardoor Romero in de luwte kon werken aan zijn fitheid. Bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie scoorde de spits drie keer in acht duels. Gaan we na de winterstop de échte Romero zien?

Ryan Gravenberch (Ajax)
Natuurlijk, de basiself van Ajax staat als een huis en trainer Erik ten Hag zal met oog op de Champions League weinig wisselingen doorvoeren. Maar een supertalent als Gravenberch kan zomaar eens een plekje verwerven tussen de Ajax-vedetten. Niet voor niets vergeleek Willem van Hanegem hem deze week nog met Paul Pogba. Zijn Eredivisie-debuut maakte Gravenberch al: eind september viel hij in tijdens PSV - Ajax (3-0).

Orkun Kökcü (Feyenoord)
In de laatste weken voor de winterstop was hij er opeens: Kökcü. Het achttienjarige talent van Feyenoord debuteerde begin december in de Eredivisie met een doelpunt en assist tegen FC Emmen. Als de voortekenen niet liegen, kan 2019 weleens zijn jaar worden: tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella kreeg Kökcü de meeste speelminuten van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Riechedly Bazoer (FC Utrecht)
De vreemde eend in de bijt. Want heeft Bazoer zich niet al lang en breed bewezen in de Eredivisie? De meest verrassende nieuwkomer van de winterse transferperiode probeert onder de vleugels van Dick Advocaat het goede gevoel terug te krijgen. Dat raakte de geboren Utrechter de laatste jaren kwijt bij achtereenvolgens Ajax, VfL Wolfsburg en FC Porto. 2019 moet het jaar van de grote comeback worden. Voetballen zal Bazoer niet verleerd zijn.

Kaj Sierhuis (FC Groningen)
Het seizoen 2018/2019 kon niet beter beginnen voor Sierhuis: in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo kreeg de spits een basisplaats, omdat Ten Hag een aantal spelers, onder wie Klaas-Jan Huntelaar, rust gaf. Het basisdebuut draaide echter uit op een sof. Ajax kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel en Sierhuis stond dit seizoen niet meer aan de aftrap. Een uitleenbeurt bij FC Groningen biedt uitkomst. Sierhuis kan in de tweede seizoenshelft laten zien dat hij wel degelijk goed genoeg is voor Ajax.

Van welke speler(s) heb jij hoge verwachtingen? Laat het weten in de comments!