Bosz aast op revanche bij Leverkusen: 'Periode bij Dortmund een slippertje'

Bosz aast op revanche bij Leverkusen: 'Periode bij Dortmund een slippertje'

17-01-2019 22:26 Laatste update: 18-01-2019 00:03
62

Bij Bayer Leverkusen hebben ze er vertrouwen in dat Peter Bosz succes gaat boeken. Technisch directeur Rudi Völler denkt dat Bosz geleerd heeft van zijn periode bij Borussia Dortmund. Hij werd daar al na een half jaar ontslagen.

"Ik ben ervan overtuigd dat de ervaring die hij bij Dortmund heeft opgedaan ons gaat helpen", vertelt Völler aan BILD. "De omstandigheden in Dortmund waren toen veel moeilijker dan nu. Peter wil aan iedereen bewijzen dat zijn periode bij Dortmund slechts een uitglijder was. Hij is gebrand om het te laten zien."

Völler vertelt wat Leverkusen van Bosz verwacht. "In de competitie willen we aanhaken en in de Europa League zo lang mogelijk meedoen. Ook in de beker doen we nog mee. Ik ben benieuwd naar de komende weken. Niet alleen naar Peter Bosz, maar ook naar de manier waarop we het voetbal gaan verbeteren."

Vleugelaanvaller Leon Bailey lijkt onder Bosz te gaan schitteren. In de voorbereiding was de Jamaicaan op dreef. "Leon en Julian Brandt hebben nieuwe rollen gekregen. Het is ook de taak van een nieuwe trainer om spelers opnieuw in topvorm te krijgen", zegt Völler. Bailey heeft een matige eerste seizoenshelft achter de rug.