Slutsky maakt vergelijking met vrouwen: 'Al heeft ze al honderd schoenen'

Slutsky maakt vergelijking met vrouwen: 'Al heeft ze al honderd schoenen'

18-01-2019 07:04 Laatste update: 07:08
25

Vitesse-trainer Leonid Slutsky zag zijn selectie met het vertrek van Khalid Karami en Thomas Bruns alleen maar smaller worden. De Rus heeft 'slechts vijftien spelers die direct inzetbaar zijn', maar blijft bescheiden voor het restant van de transferperiode.

Slutsky gaf al aan dat hij er alleen een aanvallende versterking bij wil. "Een veelzijdige aanvaller, die op meerdere posities uit de voeten kan. We kijken daarvoor naar spelers die we kunnen huren bij topclubs. Niet bij Chelsea, want daar hebben ze op dit moment geen speler voor ons", zegt hij in De Telegraaf.

Soms zou Slutsky wel willen dat clubeigenaar Valery Oyf zich laat gelden. "Als je een vrouw vraagt hoeveel schoenen ze wil hebben, dan zegt ze automatisch plus twee, al heeft ze er al honderd in de kast staan. Voetbaltrainers zijn net vrouwen. Ze hebben nooit genoeg spelers", stelt hij. "Elke coach droomt van een brede selectie en een situatie waarin elke positie dubbel bezet is."

"Maar als spelers echt weg willen, dan is het beter om ze te laten gaan. Dan kun je beter werken met een smalle selectie, die bestaat uit spelers die happy zijn en er klaar voor zijn om te spelen", aldus Slutsky, die Alexander Büttner wel binnenboord hield.