Van Sparta naar Ajax Cape Town: 'Nooit een geheim van gemaakt dat ik dit wil'

Van Sparta naar Ajax Cape Town: 'Nooit een geheim van gemaakt dat ik dit wil'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 07:16vr 18-01-2019 om 07:16

Laatste update: vrijdag 18 januari 2019 om 09:40vr 18-01-2019 om 09:40

Thomas Verhaar staat op het punt om een niet-alledaagse transfer af te ronden. De dertigjarige linkspoot gaat na ruim drie seizoenen Sparta het avontuur aan bij Ajax Cape Town in Zuid-Afrika.

Verhaar liep al langere tijd rond met het idee om het eens aan de andere kant van de wereld te proberen. "Australië, de Verenigde Staten, ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik dat avontuur nog weleens zou willen", laat hij weten aan Voetbal International. Dat het uiteindelijk Zuid-Afrika is geworden, vind hij dan ook niet bezwaarlijk. "Nog lekker voetballen en iets van de wereld zien, die combinatie vind ik heel aantrekkelijk."

De buitenspeler moest het dit seizoen doen met een bijrol op Spangen. "Het was geen ramp om bij Sparta te zijn hoor, maar ik was gewoon niet happy meer." Vorig seizoen had hij naar 'clubs als Cambuur en NEC' gekund, maar toen kwam het niet van een transfer. "Door niet voor een andere Nederlandse club te kiezen is nu dit op mijn pad gekomen. Het heeft zo moeten zijn dat ik heb gekregen wat ik eigenlijk wilde."

Voordat Verhaar het vliegtuig pakt, zal hij nog aanwezig zijn bij de Keuken Kampioen Divisie-topper tussen Sparta en Roda JC. "Laat ik niet schieten. Ik wil netjes afscheid nemen van iedereen en in de rust krijg ik een afscheid op het veld. Dat vind ik mooi", aldus de publiekslieveling. "Dat Sparta meewerkt aan een vertrek, vind ik ook heel netjes. Ik ben de club in alle opzichten veel dank verschuldigd."

Lees ook: Sparta laat aanvaller gaan: 'Gunnen hem de kans op een nieuw avontuur'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws