'Geblesseerde' Bulthuis uit de gratie: Hij was wel gewoon op wintersport

'Geblesseerde' Bulthuis uit de gratie: "Hij was wel gewoon op wintersport"

18-01-2019 09:18 Laatste update: 09:40
25

Dave Bulthuis is in korte tijd uit de gratie geraakt bij sc Heerenveen. De linksbenige verdediger begon het seizoen als aanvoerder en mocht centraal achterin in plaats van linksback spelen, maar is een half jaar later alweer overbodig.

Bulthuis is zijn basisplek kwijtgeraakt aan Kik Pierie en Lucas Woudenberg en kwam tijdens de decembermaand niet één keer in actie. Volgens de officiële lezing van de club was hij geblesseerd aan zijn knie, maar clubwatcher Sander de Vries betwijfelt dit. "Hij was wel gewoon op wintersport, zag ik via de sociale media", vertelt hij in de Leeuwarder Courant Podcast.

De 28-jarige verdediger ging ook niet mee op trainingskamp naar Spanje. "Hij bleef in Heerenveen om te revalideren, maar waarom zou dat niet in Spanje kunnen? Nee, er is meer aan de hand. De kans dat hij ooit nog in een Heerenveen-shirt speelt, is echt nihil."

Bulthuis heeft nog een contract tot medio 2020. Fortuna Sittard werd onlangs gelinkt aan de verdediger, die echter meer lijkt te voelen voor een transfer naar het buitenland.