'Mijn tante woonde naast Victor Valdés, toen de keeper van Barça. Gruwelijke vent'

'Mijn tante woonde naast Victor Valdés, toen de keeper van Barça. Gruwelijke vent'

Gepubliceerd: vrijdag 18 januari 2019 om 11:08vr 18-01-2019 om 11:08

Victor Valdés is de reden dat Nick Olij doelman is geworden. De sluitpost van TOP Oss woonde van zijn achtste tot zijn twaalfde in Barcelona en zijn tante had een huis naast dat van Valdés, die toen onder de lat stond bij FC Barcelona.

"Mijn tante had een huis naast dat van Victor Valdés, toen de keeper van FC Barcelona. Ik vond hem echt een gruwelijke vent. Hij is echt een aangename kerel", vertelt Olij aan het Brabants Dagblad. "Hij gaf me ooit zijn oude handschoenen, zijn initialen V.V. stonden er op. Ik nam de handschoenen mee naar school, waar wij speelden op een stenen veld. Ik was natuurlijk de man op het schoolplein. Vanaf dat moment was ik keeper."

Valdés keept inmiddels niet meer. Olij, die dit seizoen door AZ wordt verhuurd aan TOP Oss, heeft daarom een andere favoriete doelman. "Ik denk als eerste aan Ederson van Manchester City. Als je het hebt over een rustige uitstraling, hoef je alleen naar hem te kijken. Hij straalt uit: Fuck it, ik ben niet te passeren. Ik noem ook David de Gea van Manchester United. Dat ligt eigenlijk wel voor de hand, kijk maar naar de samenvatting van vorig weekend (Tottenham Hotspur - Manchester United, red.)."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws