Fortuna legt 'keeper met enorm veel potentie vast': Viel met neus in de boter

Fortuna legt 'keeper met enorm veel potentie vast': "Viel met neus in de boter"

18-01-2019 17:10
19

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met de transfervrije doelman Azbe Jug. De 26-jarige Sloveen trainde al mee met de Limburgers sinds het trainingskamp in het Spaanse La Nucia. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar, met de optie voor nog een seizoen.

Met de komst van Jug heeft trainer René Eijer weer drie keepers in de gelederen, na het wegvallen van Rowen Koot door een blessure. Fortuna speelt bovendien in op een vertrek van Aykut Özer. "Met Azbe halen we een keeper in huis met enorm veel potentie", zegt technisch manager Sjoerd Ars op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Tijdens het trainingskamp heeft hij op ons een heel goede indruk achtergelaten. Niet alleen als keeper, maar zeker ook als persoon. We hebben er alle vertrouwen in dat hij bij ons nog verder zal groeien als keeper", stelt Ars. Jug genoot zijn opleiding in eigen land bij NK Pohorje en NK Maribor. Via NK Interblock kwam hij bij Bordeaux en Sporting Portugal terecht. Bij die clubs was hij enkel bankzitter.

"Ik viel met mijn neus in de boter, want ik mocht meteen mee met de club op trainingskamp in Spanje", laat de voormalig Sloveens jeugdinternational weten. "Er werd met een hoge intensiteit getraind en daar houd ik van. Dat maakt je beter en scherper. Mijn harde werken heeft me een contract opgeleverd bij deze mooie club en daar ben ik trots op."