Klopp gevraagd naar contractsituatie Hoever: 'Moet volgende stap alleen zetten'

Klopp gevraagd naar contractsituatie Hoever: 'Moet volgende stap alleen zetten'

18-01-2019 18:02
11

Ki-Jana Hoever timmert aan de weg na zijn debuut voor Liverpool, maar manager Jürgen Klopp predikt geduld. De verdediger viert vrijdag zijn zeventiende verjaardag en kan nu een professioneel contract tekenen.

Toch lijkt Liverpool niet direct van plan om met Hoever om tafel te gaan, zo valt uit de woorden van Klopp op te maken. "Als je je zeventiende verjaardag viert, dan moet het leven heel cool zijn, toch?", wordt de Duitser geciteerd door The Liverpool Echo. "Mag je in Engeland al in een auto rijden op je zeventiende? Wow! Maar jongens van deze leeftijd moeten nog grote stappen zetten."

Klopp heeft desondanks vertrouwen in de Nederlandse verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Ajax. "Het komt wel goed met Ki-Jana. Hij is heel gelukkig op dit moment en we hebben een toekomstbeeld voor hem geschetst. Hij moet de volgende stappen nu in zijn eentje zetten, uiteraard met onze ondersteuning."

"We maken ons op dit moment niet druk over een contract", vervolgt Klopp in aanloop naar het Premier League-duel met Crystal Palace van zaterdag. "Er waren meerdere redenen voor hem om naar Liverpool te komen. Nu is hij hier en werken we dagelijks met hem."